fbpx

Valorile umane

Primul nivel al valorilor umane este cel material si cand omul se cramponeaza de acest nivel, devine agresiv.

Apar regretele,frica,onvidia,supararea si uneori chiar refuzul de a mai trai. Cu cat ii creste agresivitatea, cu atat mai mult omul se atasseaza de material. Cu cat ii creste atasamentul, cu atat mai putin i se va permite sa aiba din acele lucruri, de dragul carora el distruge iubirea. Atunci cand sectorul banilor este inchis inseamna ca ori nu are bani, ori avandu-i, ii este refuzata sanatatea sau chiar viata. Inseamna ca acea persoana nu intelege banul, nu-l respecta

Al doilea nivel este cel al valorilor spirituale care cuprinde la randul sau mai multe straturi: primul cuprinde relatiile cu persoanele apropiate, al doilea contine aptitudinile, adica perfectiunea. La baza relatiilor spirituale, a intelectului si aptitudinilor se situeaza stratul  unor valori  mult mai subtile, si anume spiritualitatea,

moralitatea, nobletea, idealurile, principiile, visurile si sperantele. Prin toate aceste lucruri noi realizam contractul cu viitorul. Mergand mai departe, avem: destinul fericit, dorintele, vointa si viata insasi. Cand un om este atasat de relatii  si au loc rupturi, certuri si tradari se genereaza gelozia, suspiciunea sau refuzul de a mai trai.

Cand sectorul relatiilor este inchis atunci avem de a face fie cu o lipsa a familiei, fie cu o lipsa a relatiilor de familie normale.

Daca este inchis sectorul aptitudinilor si al intelectului omul va avea de suportat fie un esec absolut in ceea ce face, ghinioane si inselaciuni,fie,va suferi de o diminuare a capacitatilor sau va fi lovit de vreo boala.

Cand omului i se inchide contactul cu viitorul  , atunci el este pus in fata mortii sau de infruntat o boala grea.

Viitorul se inchide atunci cand suntem prea puternic atasat de el, cand nu concepem prabusirea planurilor si aspiratiilor, cand ne hranim doar cu visuri si-i dispretuim pe cei care ne saboteaza. daca omul nu este in stare sa accepte prabusirea lor, viitorul se inchide.

In concluzie faceti o anliza a ceea ce sunteti acum,cum ganditi si ce simtiti in raport cu aceste planuri. analizati cu simt de raspundere ,este viata voastra si incepeti sa va schimbati daca este cazul.

Lasă un comentariu:

%d blogeri au apreciat: