fbpx

Terapia reiki

 

Terapia Reiki este  aspectul cel mai atragator si mai cunoscut de oamenii care ajung sa practice acest sistem in urma unei initieri cu un maestru . De-a lungul timpului practicantii au venit cu o serie  de intrebari care se tot repeta pana astazi, intrebari pe care eu le consider firesti pentru a face un tratament optim. Se pare ca Mikao Usui si apoi urmasii lui, adica cei care au raspandit reiki in lume, cea mai cunoscuta fiind doamna Takata au dorit sa existe in fiecare casa cate un vindecator, o persoana care sa trateze prin aceasta tehnica simpla .

Tehnica de terapie este extrem de simpla si ea consta in a pune mainile pe tine, dupa o schema bine stabilita. Ce este mai usor decat sa pui mana pe tine si sa incepi sa ameliorezi sau sa vindeci .

Multe persoane care au primit initierea m-au intrebat daca este bine sa atinga corpul cu mainile lor sau sa le tina la distanta?

Raspunsul este asa cum simte fiecare in momentul cand incepe terapia. Ca terapeut pot sa ating sau nu persoana din terapie, acest lucru il fac intuitiv .

In cursurile de reiki exista ideea de a nu se face terapie infectiilor, ranilor deschise etc. Din practica terapeutica personala mi s-a demonstrat ca acolo unde exista o infectie sau o rana ,operatie, aplicarea terapiei prin reiki este bine venita. Terapia reiki in aceste cazuri este optima daca se face doar pe acel loc timp indelungat adica 15- 20-30- 60 minute , adica atat cat simte terapeutul sau cel care-si face terapia in acel moment. Terapia timp indelungat activeaza mecanismul de vindecare din persoana respectiva.

Terapia reiki nu exclude tratamentul prin medicina clasica, ba mai mult completeaza si accelereaza procesul de vindecare. De preferat este sa folosim terapia reiki pentru armonizarea campurilor energetice ale corpului energetic prevenind  astfel aparitia  dezechilibrelor si ulterior a bolii pe corpul fizic. De precizat ca inaintea bolii in plan fizic  apare dezechilbru in plan energetic.

In concluzie terapia reiki este o metoda naturala   de vindecare accesibila tuturor indiferent de sex, rasa si religie. Ea se face dupa  ce participi la un curs si o initiere .

Succes in terapie si pe data viitoare cu alte intrebari.

Lasă un comentariu:

%d blogeri au apreciat: