fbpx

Sinteza radiestezie

RADIESTEZIA înseamnă a cauta drumul către informație și esență, prin accesarea și prelucrarea informației; ne bazăm pe activarea nebănuitelor noastre resurse interne, tot așa cum o facem la examene.

Radiestezia accesează și cuantifică informațiile, demonstrându-ne că realitatea noastră și cea din jurul nostru este mult mai bogata decât putem crede. De exemplu , pe stradă putem ocoli stâlpii sau gropile pentru că le observam.

Dar în viață, când apar evenimente care nu ne convin (boli, relații sociale etc. ) consideram că „așa-i normal” sau ne revoltam fără rost și pierdem energie ceea ce ne pricinuieste necazuri; la un moment dat însă, practicând Radiestezia, vom simți din timp „stalpii nevazuti” din viață. Nu îi vom mai ocoli, ci ÎI VOM DETERMINA SĂ NE OCOLEASCĂ.

Vom aborda viața noastră interioara și impactul cu realitatea în alt mod, navigând între elemente sau negativități, fără ca acestea să ne producă neplaceri.
Prin practicarea Radiesteziei, vom constata că ne modificăm în plan spiritual, psihic sau al structurii fizice; se schimbă gândirea, impactul cu viața, devenim mai deschiși, „realizăm” că suntem și că putem mai mult decât părem.

Pentru aceasta, apelăm la Imagini, care pot sugera infinit mai mult decât cuvântul; prin ele se face un transfer, se activează biocâmpurile care se află în jurul fiecarei ființe umane, prin ele putem să descoperim și să accesăm realitățile necunoscute din însăși ființa noastră interioara. Radiestezia apelează mult la imaginația dirijată prin imagini dar și la unul din simțurile noastre, și anume la cel tactil.
Putem construi astfel Forme-Gând cu finalitate medicală sau pentru diferite situații de viață, ne putem cunoaște mai bine pe noi și îi putem cunoaște pe cei din jur, le putem cuantifica acțiunile sau intențiile.

Trebuie să fim conștienți că avem resurse și rezerve extraordinare, pe care încă nu le-am explorat și de care nu suntem conștienți, dar putem fi siguri că în situații extreme, acestea ne vor ajuta să depășim momentul. Practic, prin Radiestezie ne ”palpăm” limitele.
Știm că simțim cu cele 5 simțuri; știm – de asemenea – că avem și capacitatea de intuiție, care este ceva mai mult, dar este tot bazată pe simțurile noastre. Prin intuiție simțim că LUMEA ESTE MULT MAI DIVERSIFICATĂ.

Omul este diferit de animale cu un „minus”, adică tocmai prin capacitatea sporită de percepție pe care animalele o posedă; dar omul de astăzi este mult diferit și de omul primitiv pentru că acesta din urmă, pentru a supraviețui, avea nevoie de simțuri acutizate, pierdute prin acțiunea civilizatoare.

Pentru a putea practica Radiestezia, trebuie:
• să avem deschiderea necesară de a accepta că lumea este și „altfel” de cum o percepem în mod obișnuit;
• să ne exersam și să ne întarim capacitatea de concentrare;
• să avem o motivație puternică;
• să avem încredere nețărmurită în noi înșine și în ceea ce facem;

De fapt, universul informațional în care trăim este creat de creier, care „materializează” altfel decât dens: nu vedem, nu simțim, nu palpăm ideile sau formele-gând, dar ele există. Odată create de mintea omeneasca, ele circulă în universul informațional și nu pot fi distruse niciodată.

Bibliografie:

Sinteza de curs (2004):  de Constantin Marian Bors

Lasă un comentariu:

%d blogeri au apreciat: