Secretul lui Krishnamurti
Stateam zilele acestea eu cu mine si citeam diverse pe internet si am obsevat o tendinta generala la oameni. Marea majoritate evita sa mai gandesca profund, sa-si puna intrebari despre ei si viata lor. Am observat ca nu mai indraznesc sa viseze mare ci se multumesc cu ganduri mici aduse de “soarta”, nu create de ei.
Marea majoritate fug dupa “secrete” care sa le scurteze evolutia fara ca ei sa faca ceva, doar sa primeasca si acea informatie sa se materializeze in viata lor pe putere maxima. De multe ori nici nu inteleg informatia, dar suna bine, iar faptul ca este complicata este si mai bine, considerand ca lucrurile simple nu au valoare.
Ceea ce a spus maestrul mai jos pentru unii este imposibil,pentru alti o prostie, sau lucruri spirituale fara valoare.
Oare cat adevar este aici?
Modalitatea lui Krishnamurti de a rămâne calm în orice situație.
„Filozoful Krishnamurti (cunoscut și ca mare învațător spiritual) a întrebat auditoriul la una dintre conferințele pe care le-a ținut spre sfârșitul vieții sale: “stiți care este secretul meu?”.
Oamenii îl ascultau cu întreaga atenție, căci un învațător de talia lui Krishnamurti trebuia să aibă un secret extraordinar, care-l adusese la atât de mare întelepciune.
“Pe mine nu mă deranjează nimic din ce mi se întâmplă; acesta-i secretul”, a spus filozoful.
Dar, haideți să vedem “cum se poate să nu te deranjeze nimic din ce ți se întâmplă” și ce implicații are “absența deranjului”, ca și “prezența” lui sub forma protestului, iritării, supărării, deprimării, furiei, fricii etc.?
A fi deranjat – indiferent prin ce stare interioară – înseamnă a te opune curentului vieții și aceasta se întâmplă pentru că privești evenimentele și lumea prin ochelari prea strâmți. Ocazia de a te simți “deranjat” se ivește tot timpul; la fiecare pas se poate să fii din cale afară de deranjat. În trafic te poți simți enervat din cale afară. Pe stradă te pot deranja gunoaiele, hârtiile aruncate, oamenii îmbrăcați prost, fețele lor triste, aerul poluat, autobuzul care întârzie, vecinul, administratorul, șeful, colegul de birou și tot așa. Provocarea la „deranj” poate apărea de oriunde; pâna si pe un câmp pustiu te poate enerva pustiul însuși, vântul sau arșița.
Intrebarea este: dacă te lași deranjat de lucruri atât de mărunte, ce faci când te părăsește partenerul de viață, când dai faliment sau ceva important pentru viața ta iese invers decât ai sperat? „A nu te lăsa deranjat” nu este posibil fără a decide că poți să accepți lumea, viața, condițiile experienței umane și tot ce se întâmplă. Dacă vei fi deranjat de un lucru cât de mărunt astăzi, mâine vor fi două lucruri mărunte care te vor agasa. Și apoi vor fi trei, pâna când tot ce se întâmplă, fie si ceea ce majoritatea oamenilor ar considera o binecuvântare, va deveni pricină de deranj. Te vor enerva toate. Te vor deprima. Te vor înfuria.
Vei vedea de jur împrejur doar ce te scoate din sărite, ori ceea ce merge prost. Vei atrage in câmpul tău interior doar ceea ce-ți displace profund și astfel viața îti va confirma că universul este ceea ce vezi. Si acum, cine să te contrazică? Cine să-ti spună că viața-i frumoasă, că există și o parte pe care nu o vezi, atâta vreme cât mintea ți-e împresurată cu imagini și percepții, dar și cu realitați care îți confirma viziunea?
A ajunge in stadiul în care „nimic nu te deranjează” nu este posibil printr-un salt simplu, de tipul „nu mai vreau să mă deranjeze ceva”! Acesta este un exercițiu spiritual de mare putere si profunzime, care trebuie exersat zi de zi, în toate împrejurările vieții.
A nu fi deranjat, înseamnă „a accepta” în întregime ceea ce vine, ceea ce este chiar acum. Dar „acceptarea” aceasta presupune transpirație spirituală. Înseamnă a înțelege că-n spatele tuturor întâmplărilor poate fi un sens pe care nu-l vezi cu mintea și nu-l poți înțelege cu logica.
Acceptarea nu se poate face prin forță. Ea începe de la o decizie, aceea de „a accepta” orice se întamplă și a face exercițiul acesta în toate întâmplările vieții. A venit un tsunami peste tine și ți-a măturat fericirea. Dacă nu ai în spate un exercițiu spiritual de acceptare a lucrurilor neplăcute, dar mărunte, tsunami-ul „vieții” te pune la pământ. A nu fi deranjat nu presupune a simți o ură atroce sau o iritare fierbinte pe care nu o exprimi din politețe (cum se întâmplă atât de des). Numai puterea reala a Vieții, puterea interioară reală te ajută să rămâi senin în mijlocul furtunii și să simți că prezența furtunii sau a soarelui – după caz – nu este un accident.”
Drum in lumina
Ma puteti gasi si pe canalul de youtube: https://www.youtube.com/c/RomeoBotezatu
Pentru a invata radiestezie terapeutica: https://romeobotezatu.ro/produs/radiestezie-terapeutica/