Rudolf Breuss in cartea sa „Leacul lui Breuss impotriva cancerului, leucemiei si a altor boli incurabile similare”, vorbeste despre o serie de retete cu ajutorul carora poti sa te vindeci de cancer. Retetele sunt de fapt terapii care tin timp de 42 de zile si sunt bazate pe anumite tipuri de alimente, cum ar fi fructe si sucuri de legume, toate luate în formă lichidă- adica un „regim”.
Tratamentul cancerului Breuss  este o dieta foarte rigida de fructe, legume și plante aromatice, pe care o persoană le bea timp de 42 de zile. Deoarece celulele canceroase au un metabolism foarte diferit de celulele normale, dieta Breuss este conceputa pentru a omora prin infometare celulele canceroase prin nefurnizarea de proteine din alimente solide. Sucul său special stimulează sistemul imunitar, curăță sângele și oferă energie. Se pare că aceasă băutură luptă bine impotriva cancerului . Din 1986, exista peste 45,000 de marturii ale pacientilor vindecati, care atesta faptul ca banalul tratament al lui Breuss i-a vindecat.
Terapii asemanatoare mai sunt cunoscute , terapia doctorului Gerson, sau dr . Kelly dar toate dau un randament optim doar pentru cancere incipiente,ce nu s-au raspandit si nu au suferit nici operatie+ chimio/radio.
In timpul curei nu este permis sa se manance nimic timp de 42 de zile; se beau doar sucurile de legume in amestec cu ceaiurile respective.
Exemplu ingrediente pentru un suc :
– 300 de grame de sfecla rosie
– 100 de grame de morcov
– 100 de grame de radacina de telina
– 70 de grame de cartof crud
– 30 de grame ridichi

 

Nota: Cartoful este optional, cu exceptia cancerului la ficat, unde joaca un rol important.
Preparare :
Pune toate ingredientele intr-un storcator si colecteaza sucul. Toarna-l intr-un recipient pe care il poti inchide si pastreaza-l la frigider.
Sucul se bea pe tot parcursul zilei, cate putin, 1-2 inghititituri, pana cand se epuizeaza. Cantitatea este suficienta pentru o singura zi.
De asemenea pe tot parcursul zilei trebuie sa inlocuiti apa cu ceaiuri din plante (salvie, coada calului, urzica, sunatoare).
Cum functioneaza?
Tratamentul lui Breuss impotriva cancerului consta intr-o metoda care se desfasoara pe parcursul a 42 de zile. Avand in vedere ca celulele canceroase au un alt fel de metabolism in comparatie cu cele normale, Breuss a facut o dieta care sa determine infometarea celulelor canceroase, pana la moartea lor, prin care nu le-a mai oferit ca hrana niciun tip de proteina din alimente. Dieta mentionata nu face absolut nici un rau celulelor sanatoase.
Regimul alimentar de 42 de zile al lui Breuss implica consumul ceaiului in cantitati mari, precum si a unui suc de legume dupa propria sa reteta. Tinand cont de faptul ca teoria sa spune ca celulele canceroase pot trai datorita proteinelor din alimentele solide consumate, Breuss a insistat foarte tare ca pacientii bolnavi de cancer sa nu bea sau sa manance nimic altceva decat ceaiuri si sucuri. Asadar, prin consumul a nimic altceva decat a sucului recomandat de Breuss, timp de 42 de zile, celulele canceroase vor muri, in timp ce celulele normale nu vor fi afectate.

Exemplu pentru o zi:

– dimineata, se bea intai, incet, jumatate de ceasca de ceai rece, pentru rinichi;
– peste 30-60 minute, se bea 1-2 cesti de ceai de salvie cu sunatoare, menta si roinita;
– dupa 30-60 minute, se ia o inghititura de suc bine insalivat, apoi se mai repeta la o jumatate de ora cate o gura de suc, sau numai cand se simte nevoia;
– ceai pentru rinichi, se mai bea o data la pranz si o data seara, iar celelalte ceaiuri de cate ori se doreste;
– sucurile, nu se beau mai mult de o inghititura bine insalivata si este recomandabil sa nu se depaseasca o jumatate de litru pe zi;
Acest regim este foarte restrictiv si greu, consider ca este foarte restrictiv nutritional, mai ales ca pacientii sunt deja slabiti de cancer si chiar daca nu sunt , vor fi!
In plus , Rodolf Breuss , ca si Dr. Max Gerson pleaca de la o premisa falsa asupra cauzei cancerului.Insa Max Gerson , spre deosebire de Rudolf Breuss are o dieta/regim alimentar mai complex , variat si mai complet si pune accent pe intarirea organismului prin doze mari de nutrienti sub forma de sucuri si alte suplimente naturale pentru ai oferi acestuia puterea de a se reface chiar si de boli precum cancerul. Nici terapia Gerson nu obtine rezultatele pe care le-ar putea obtine daca ar trata cauza principala a cancerului ( respiratia inadecvata din celula – lipsa de oxigen la nivel de celula/ un sistem imunitar slab la nivel de organism), dar prin faptul ca ajuta organismul nutritional are rezultate cat de cat bune chiar si in cancere.Terapia Gerson este adecvata pentru cancere MAXIM etapa/stadiul 3.
Insa, la fel ca sucurile Gerson, sucurile Breuss pot fi incluse COMPLEMENTAR, la alte tratamente care desi sunt mai putin restrictive sunt mult mai eficiente.

Multa sanatate si iertare.

sursa: tratamenteanticancer.wordpress.com