fbpx

KI energia vietii

Ki este cuvantul prin care, in general,se intelege in japoneza energia vietii. In cadrul Ki -ului se disting sapte energii, dupa cum urmeaza:

Kekki, ki-ul singelui, ofera puterea de baza. Este cea mai puternica, dar si cea mai putin structurata energie. Asociata cu chakra radacinii.

Shioke, ki-ul sarurilor sau mineralelor, ofera structura corpului si organizeaza intr-o oarecare masura actiunea kekki. Asociata cu chakra radacinii.

Mizuke, ki-ul apei, sau lichidelor face posibila interrelationarea si comunicarea( permitand kekki sa circule prin diversele forme de shioke). Este energia fundamentala a tuturor emotiilor, permitand hranirea si metabolismul. Este asociata cu chakra a 2-a.

Kuki, kiul aerului sau al gazelorofera motivatia autodescoperirii. Ne ofera capacitatea de a alege drumul in viata, fara a fi influentati de alte persoane. Dar si energia care ajuta la digerare (atat a ideilor cat si a hranei) Asociata cu chakra a 3 -a.

Denki, ki-ul “tunetului”, ofera capacitatea de a echilibra egoismul cu grija fata de ceilalti. Elementul tunet implica fortele cerului, iar denki face posibila increderea noastra in creatorul divin, ca si iubirea, compasiunea, cinstea, toleranta si intelegerea celorlalti. Este asociata cu chkra inimii.

Jiki, “puterea magnetica sau Forta de imbinare, ne ofera charisma si ne aliaza cu vointa divina. Ne ofera frumusetea, bunatatea,iubirea adevarului. Coordoneaza cele cinci energii maii joase. este asociata ci cheakra gatului.

Reiki, putera sufletului sau puterea spirituala, organizeaza toate energiile inferioare intr-un mod holistic. Este asociata cu chakra celui de al 3 lea ochi si este o punte intre energiile materiale si cele spirituale.

In Japonia sistemul de terapie prin punerea palmelor este numit simplu.: “Te-ate” iar energia reiki este una diferita pentru fiecare individ in parte. Cu toate ca energia reiki este una si cea mai inalta pentru om este perceputa diferit de la o persoana la alta si de la un maestru la altul.

initierea in usui reiki  nu ne conecteaza la cea mai inalta energie a lui Usui ci la propria noastra cea mai inalta energie, la Sinele superior.

Acest Sine Superior uneori perceput ca  suflet, inger pazitor , Monada, sau Dumnezeu insusi apare in multe culturi.

Eu cred ca Sinele superior este  acea sursa din care noi facem parte si care in functie de puterea infoenergetica a fiecaruia primeste si lumina (informatia, codurile de lumina) care atunci cand inlaturi rationalul se produc minunile.

Inspirat  si din -Reiki, Adevarata poveste

Lasă un comentariu:

%d blogeri au apreciat: