fbpx

Invataturile Focului

Focul reprezinta limita dintre planul fizic si planul eteric. De aceea el este considerat de catre toti Initiatii ca mijlocul cel mai puternic pentru a intra in comunicare cu lumea spirituala. Daca inante de a incepe o anumita lucrare, initiatii au obiceiul de a aprinde o lumanare, este pentru ca ei stiu ca focul ii va introduce regiunile subtilein care gandurile, vocile lor vor fi auzite si vor gasi conditiil implinirii..Toti magii adevarati au legaturi foarte puternice cu focul.

Cand ne adunam in jurul focului, el se afla in centrul cercului  pe care noi il formam si spre acest centru simbolic de lumina, de caldura si de viata trebuie sa ne indreptam gandurile si rugaciunile noastre. Noi ne intalnim in foc: sufletul nostru, gandurile noastre se intalnesc in foc, totul tinde spre foc dar cu conditia ca toti sa devenim constienti sa intelegem importanta reuniunii.

Cei care duc o existenta dezordonata isi pierd energiile cele pretioase, si nu numai ca si lipseste de hrana corpurile sale psihic, spiritual si chiar pe cel fizic.

Pentru a intretine viata este, este intodeauna ceva de ars. Dar ce sa arzi? Iata problema. Iar focul ne ofera raspunsul. Cand vreti sa faceti un foc aduceti un lemn “uscat”, cum se spune: ramuri negre, strambe, lipsite de frumusete, dar indata ce acestea ard cata frumusete este , ce lumina! aceste uscaturi se transforma in lumina, in caldura, in energie.

In noi exista aceste uscaturi care asteapta sa fie arse. Toate tendintele egoiste, pasionale,toate apucaturile si manifestarile de ura, razbunare sa le punem pe foc pentru a produce caldura si lumina. Aceasta se numeste sacrificiu.

Este bine sa invatam sa ardem gelozia, furia, senzualitatea, cand te eliberezi de ele inima va fi incalzitaiar intelectul luminat. Acela care se teme sa sacrifice cate ceva din instincte din pofte va ramane vesnic in intunericul si frigul spiritual.

Majoritatea oamenilor prefera sa pastreze natuar lor inferioara, ei nu vor sa fie consumati. ei trebuie sa sufere incercari , mari deceptii, mari pierderi, pentru a se hotari sa arda vechituriel ce sunt de secole amprentate in sinea lor.

Omul poate arde la nesfarsit, el are capacitatea si puterea de a nu se stinge. adevaratul sacrificiu este transformarea tuturor elementelor deteriorate imbatranite, impure, in lumina si caldura adica  in iubire si intelepciune.

Misterul focului este misterul vietii. In om focul reprezintascanteia vietii ascunsa in inima. Omul moare atunci cand focul paraseste inima sa.

Este bine sa invatam sa protejam acest foc.

Sa curga lumina prin foc in inimile tuturor sa curete ce este optim acum in conditii optime.

Cu inspiratia maestrului Omraam Aivanhov.

Lasă un comentariu:

%d blogeri au apreciat: