fbpx

Invataturile Apei

Ati reflectat uneori la circulatia apei in natura? Ea coboara din cer pentru a se aseza pe inaltimile muntilor sub forma de zapada . Ea ramane acolo un timp, ca un intelept care mediteaza si studiaza in singuratate si liniste. Se simte bine in aceasta pozitie inalta,deoarece viata pe inaltimi este frumoasa si poate respira in voie. In ciuda acestor avantaje apa nu ramane vesnic pe inaltimi. Incalzita de soare ea coboara pantele insufletind toate creaturile la trecerea ei: plante animale oameni.Peste tot ea curata si purifica.

Dar oamenii neglijenti si nerecunoscatori nu au fata de apa nici o recunostinta. Ei o folosesc zilnic iar apa preia toata murdaria lor. In momentul cand se simte murdara ia urca din nou pe culmile muntilor unde este fericita. Pana in momentul cand va dori sa coboare din nou sa isi imparta bogatiilealtor creaturi.

Apa stie stie sa rezolve aceasta problema a urcatului si coboratului ,iar noi oamenii ar trebui sa invatam acest lucru de la apa.

Faptul ca ramai acolo sus vei deveni cu siguranta intelept si pur dar si orgolios si rece. Va trebui sa va ganditi sa coborati din cand in cand si sa ajutati pe altii. Vor aparea probleme,griji vei obosi te vei umple de impuritati dar dupa ce vei indeplinii sarcina vei avea dreptul sa te reintorciacolo sus, iar daca nu-ti indeplinesti sarcina la timp vei fi luat acolo sus.

Asa actioneaza un adevarat discipol, el invata sa urce si sa coboare. A cobori inseamna a-ti manifesta iubirea, a urca inseamna a cauta intelepciunea, a studia, a medita, a te ruga. este bine sa ne obisnuim cu aceasta dubla miscare. Ascetii care sau refugiat in grote, in munti, in desert nu si-au rezolvat pe deplin problemele. La ei apare orgoliul, dezamagirea unei lipse de aprecieri de singuratate.

Daca te simti murdar, furat, neinteles insemna ca te vezi ca un helesteu sau ca o balta. Tu este bine sa te vezi un ocean care sub razele soarelui spiritual te ridici pentru purificare.

Invata sa te ridici sa comunici cu universul cu soarele, cu stelele cu planetele ,invata sa primesti binecuvantarile acestora prin meditatie si sa te cureti de toateelementele impure.

Invatati sa acceptati sacrificiile sau acele aspecte ale vietii pe care le vedem ca si sacrificii dar care sunt lectii care ne ajuta si ne propulseaza spre inaltimi.

Apa ne spune ” Faceti ca mine, folositi-va de cele doua metode ale intelepciunii si ale iubirii. invatati sa urcati si sa coborati, sa primiti si sa dati si veti trai implinirea”

Articol scris cu inspiratia lui Omraam Aivanhov. Multumesc!

Sa curga lumina!

Lasă un comentariu:

%d blogeri au apreciat: