IMAGINATIA
IMAGINÁȚIE, imaginații, s.f. Capacitate omenească de a crea noi reprezentări sau idei pe baza percepțiilor, reprezentărilor sau ideilor acumulate anterior; p. ext. reprezentare produsă de această facultate; închipuire, fantezie.
IMAGINÁȚIE s.f. Capacitatea omenească de a transforma reprezentările care reflectă realitatea existentă și de a crea pe această bază noi reprezentări; invenție. ♦ Închipuire, fantezie.
Acestea sunt doua explicatii pe care Dexul le da imaginatiei. Pe buna dreptate se spune ca omul poate transforma orice dorinta in realitate. Daca ne uitam la ce s-a intamplat in ultimii 100 de ani pe Pamant ,la explozia de tehnologie din ultimii 20 de ani, ne putem da seama de puterea imaginatie noastre.
“Singura limitare rationala a omului depinde exclusiv de dezvoltarea si de folosirea imaginatiei sale’
Noi avem doua forme de imaginatie ,prima este cea sintetica si a doua este cea creatoare.
Imaginatia sintetica – cu ajutorul ei omul isi rearanjeaza vechile lui concepte si idei in noi planuri.
Imaginatia creatoare- cu ea mintea noastra poate accesa informatiile direct de la sursa, adica de la Dumnezeu sau Inteligenta Universala. Aceasta forma a imaginatiei devine mai puternica cu cat este lucrata mai des.
Dorinta este un gand, un impuls care prinde forma in materie cu ajutorul imaginatiei. Ambele forme ale imaginatie pot fi dezvoltate daca sunt folosite corespunzator . Imaginatia te ajuta zilnic sa-ti creezi realitatea ta si depinde doar de tine cum ti-o imaginezi clipa de clipa. Visele tale cele mai ascunse pot prinde viata in orice clipa daca exista o dorinta arzatoare sa se intample sau sa materializezi visul.
Nu este treaba ta cum se intampla, tu doar emite dorinta si actioneaza in acest sens. Portile se deschid in mod surprinzator de unde nici nu te gandesti. Important este sa fie o dorinta 100% si frica 0%. Acesta ar fi idealul, dar este bine ca dorinta sa fie peste 80% pentru a se creea.
In cursul “Magia prosperitatii” invatam cum sa lucram cu imaginatia cum sa o dezvoltam in folosul si spre binele nostru.
Ideile nu au o anumita valoare, aceasta o dam noi, iar creatia din spatele Imaginatiei poate fi a noastra daca folosim un graunte de inteligenta.
O zi spornica!