fbpx

De ce astazi?

poza       Zilnic intalnesc oameni care se plang , care nu indraznesc sa vada dincolo de rutina lor zilnica si cu toate acestea observ ca le place locul unde sunt . De ce? Pentru ca este caldut , au un anumit echilibru psihic, spun ei. Atunci de unde ies nemultumirile pe care le “toarna” la o cafea sau un pahar de bere?

Este suficient sa pui o intrebare bine tintita si cel din fata ta incepe sa scoata toate ofurile sale, incepand de la servici, bani, hobiuri si in toate exista o suparare. De ce oamenii incep sa-si spuna ofurile? Pentru ca pot sa-i ascult sau poate este un strigat de ajutor si cauta raspunsuri  de la cei din jurul lor.  Eu personal am cautat sa nu mai dau raspunsuri ci sa-i determin prin intrebari sa le gaseasca singuri , descoperind ei raspunsurile au valoare mult mai mare .

De ce astazi? Astazi, deoarce TU, EU, NOI traim acum si aici, trecutul nu mai este, viitorul este nestiut. Am observat ca marea majoritate din subiectii mei jucau un joculet al timpului. Marea majoritate aveau cam aceeasi schema a jocului, incepeau cu trecutul si sareau in viitor. Faceau un pas mare pentru a trece dintr-o parte in cealalta , dar  interesant este ca toti cadeau in acest salt. Nimeni nu putea pune piciorul pe viitor. Unde credeti ca era aceasta cadere?

Toti au cazut in oceanul deziluziilor, frustrarilor si esecului dupa cum spuneau ei. Sincer si eu au am patit la fel si nu o data ci de mai multe ori. In acest ocean multi s-au innecat si nu au mai putut iesi, dar au fost si acei invingatori care au dat din coate si au ajuns la mal.

Acum ce inseamna pentru ei si ce a insemnat pentru mine acest mal salvator. Depinde de la persoana la persoana, raspunsul il gasim personal la fiecare.  Pentru mine a fost o gura de aer de fiecare data , pana am inteles  ca intre trecut si viitor exista o punte numita PREZENT.  Acest Prezent il vedem?

Se pare ca nu sau avem doar iluzia lui pentru ca nu traim in el. Cei care-l vad,  la randul lor trec prin mai multe faze  incep cu o punte instabila (miscatoare ) apoi la un pod stabil si intr-un final totul se transforma in acum si aici. A trai astazi , a creea astazi, inseamna sa te descoperi tu ca om, cine esti, ce-ti place unde esti si incotro te indrepti.

Intrebarea de final este :

 

 

Lasă un comentariu:

%d blogeri au apreciat: