fbpx

Care este valoarea ta?

Te- ai gandit care este valoarea ta pe plan personal si profesional?

Din ce am observat fie ne subevaluam fie ne dam prea multa valoare.

Cat de reali suntem? Cat de bine ne cunoastem?

Daca dorim sa incepem sa dam valoare celorlalti este bine sa incepi de la noi insine.

Un aspect foarte important este stima de sine . Stima ne determia sa avem un anumit comportament fata de noi insine. Imaginea asupra propriei persoane schiteaza comportamentul zilnic, felul in care ne privim noi, dicteza ceea ce facem.

Singura cale, prin care noi putem fi consecventi in a da valoare celorlalti ,este sa vedem valoarea pe care o avem.

Noi nu vedem oamenii asa cum sunt ei, ci asa cum suntem noi

Brian Tracy spunea: “Exista o relatie directa intre propriul nivel de respect de sine si sanatatea propriei personalitati. Cu cat te placi si te respecti mai mult, cu atat placi si respecti mai mult oamenii.”

S-a observat ca oamenii cu un nivel scazut de stima de sine sunt egocentristi si preocupati de propriile ganduri si fapte.

Cei care-i ajuta pe altii se simt mult mai bine emotional, sunt mai stabili, apar acele emotii pozitive care determina starea de a te simti mai bine cu tine.

O gandire pozitiva nu construieste imaginea de sine, faptele pozitive , da.

“Stii ca te pretuiesti cu adevarat atunci cand, in fiecare zi, iti spui in gand  ca esti genul de personana alaturi de care ai vrea sa-ti petreci restul zilelor.

PS:

Sunt foarte aproape de finalizarea mult asteptatului curs ” Da viziune vietii”.

Acest curs se concentreaza pe aspectele de dezvoltare personala  si spirituala a omului si pe caile de regasire a viselor si de creare a viziunii personale.

Cu toate acestea am nevoie de ajutorul vostru inainte de finaliza totul. Va rog sa -mi acordati cateva minute pentru a raspunde la doua intrebari din formularul de mai jos:

Lasă un comentariu:

%d blogeri au apreciat: